Diskuse

Jak jsem si sedl s bezdomovcem na jedno pivo… odešel poražen... a s pořádnou životní lekcí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P84e14t51r 65H12a48n66n55i91g

22. 3. 2017 12:27

Víte problémem je, že tento Váš bezdomovec se vydal zřejmě na bezdomoví dobrovolně. Ale co ty tragické příběhy sebevražd lidí, kteří přišli o střechu nad hlavou díky ztrátě zaměstnání a jeho nenalezení, neboť byly právě ve Vašem věku a nalézt i pro špičkového odborníka zaměstnání po 50 je téměř nemožné.

1 0
možnosti
JR

J25a34n 58R66á80ž

22. 3. 2017 17:35

Život není a ani nemůže být ke všem spravedlivý, Ale o tom článek není.

P.S. Chodím občas na pokec u piva s jedním chlapíkem, který se rozhodl už před lety zcela opustit standardní způsob života a za úspory koupil malou chatku s loukou. Tam má ovce, dvě kozy, pár slepic a psa. A když spolu kecáme o životě, politice a podobných hloupostech, tak si velmi rozumíme, protože máme podobný náhled na to, co je v životě důležité a co jsme za důležité sami bláhově považovali, i když ten můj útěk z podnikatelského prostředí do klidu venkova stál o hodně víc peněz než jeho.

0 0
možnosti
Foto

Jindy je váš blog zábavný, ale tentokrát jste šlápl vedle. Vydávat vousatý fór za vlastní zážitek nebyl dobrý nápad.

0 0
možnosti
JSJ

Nevím, kam míříte, ale třeba já bych se takovému, dokonce snad vousatému, fóru nikdy nezasmál ... JS

0 0
možnosti
VV

I z de a jako dalších příspěvků autora mám dojem (děkuji panu Karlu Jandovi) že jde o dávno známé vyprávění a autor to jen podává jako že to zažil. Nevím, zda je to proti etickému nastavení blogů, ale zdá se mi to neseriózní. Je to jako film Kameňák XX, kde se jen vyprávějí vtipy, ale ten film si aspoň na nic jiného nehraje.

4 0
možnosti
JSJ

No, to mi zřejmě neznalí pitomci asi už tak máme, nechápu o čem je Vaše kritika, JS

0 0
možnosti
IK

Takhle v létě na sluníčku to možná vypadá, že jste na tom stejně. Ale až přimrzne, už to stejné nebude. Vy se vrátíte domů, zatopíte si, uvaříte čaj.... To je mzda za to, že jste pracoval. A to je podstata civilizace. Kdyby nebylo lidí jako Vy, tak lidstvo dál sbírá kořínky. Čímž nechci civilizaci opěvovat. Planetě jsme tím nijak nepomohli. Ale dělá nás to lidmi.

1 0
možnosti
PS

P25e92t38r 43S32k72á64c84e83l

21. 3. 2017 20:19

Zajímavá úvaha, autorovi článku dám karmu. Ale - "mzda za to, že jste pracoval". Jaké výrobky anebo pomníčky v hlavách a srdcích lidí z okolí po takovém člověku zůstanou? Stále platí:

„Projíttímto údolím jako bílý pasažér; ne pouhý pašerák svýchkostí“ » Miloš Horanský.

A ještě k tomu bezdomovci - třeba někde na něj čekají jeho vnoučata a/nebo děti potřebných lidí.

0 0
možnosti
VV

Jeden letitý vtip:

Rejdař a chudý rybář se kochají západem slunce. A rejdař radí rybářovi, aby nelelkoval a pracovala po létech si pořídí podřízené a bude moci jen tak zírat na západ slunce. A rybář na to - a co si myslíš, že nyní dělám?

Takže buď autor článku nebo bezdomovec jsou prostí plagiátoři, aby bylo o čem psát. Každý si může tipnout, kdo tak asi připadá více do úvahy.

2 0
možnosti
KJ

K15a63r80e39l 56J15a22n84d79a

21. 3. 2017 14:25

Čtu pana Svobodu rád, ale kolikrát jsem měl pocit, že jsem tu historku už slyšel.

0 0
možnosti
Foto

J58i59ř81í 61H68e13g85e79r

21. 3. 2017 10:53

Hlavu bych si s tím nelámal. Opravdu jste v té chvíli byli na tom stejně (pili pivo a koukali na holky) a je bez debat že v tomto měl pravdu. Měl pravdu i v tom, jakou rozdílnou cestou jste k této chvíli oba dva přišli a co jste tomu obětovali. Ale jak je to s dětmi či s rodiči? Kdyby se stalo, nedej bože, něco vašim rodičům či dětem a potřebovali by zaplatit speciální lékařský zákrok, aby žili dál, jste na tom lépe. Vy můžete svým dětem i rodičům finančně pomoci. Dokážete finančně pomoci druhým. On ne. Je to jako, když někdo nevyleze na vrchol hory nebo nedokončí či nemá např. vysokoškolské vzdělání a následně o nich mluví, že jsou to věci o ničem - že je zbytečné mít VŠ, .... Nemá smysl se pouštět do debat s lidmi, kteří nemají ponětí o čem mluví, protože to nezažili. Myslíte si, že by takto mluvil, kdyby dosáhl toho co vy?

8 0
možnosti
JSJ

Děkuji, Vašeho názoru si opravdu vážím ... :)

0 0
možnosti
Foto

Hm, tak to je hodně hustý.

0 0
možnosti
SI

Líbí se mi, jak umíte brát život s nadhledem. Čtu Vás ráda, Jaroslave ;-)

0 0
možnosti